Türkiye’deki ABD Üsleri Yenileniyor mu?

FrankfurterRundschau (FR) gazetesinde yayınlanan habere göre, içinde Türkiye’deki İncirlik Hava Üssü’nün de bulunduğu altı Amerikan hava üssü yenileniyor. Haberdeki iddialara göre, modernize edilmiş nükleer B61 türü bombaların sayıları arttırılıyor. Amerikan ve Alman araştırmacılara göre, İncirlik Hava Üssü’nde zaten hali hazırda en az 50 Amerikan nükleer silahı var. Nükleer bomba depoları ve altyapı tesislerinin güvenlik parametrelerinin... View Article

Türkiye’deki ABD Üsleri Yenileniyor mu?

FrankfurterRundschau (FR) gazetesinde yayınlanan habere göre, içinde Türkiye’deki İncirlik Hava Üssü’nün de bulunduğu altı Amerikan hava üssü yenileniyor. Haberdeki iddialara göre, modernize edilmiş nükleer B61 türü bombaların sayıları arttırılıyor. Amerikan ve Alman araştırmacılara göre, İncirlik Hava Üssü’nde zaten hali hazırda en az 50 Amerikan nükleer silahı var.

Nükleer bomba depoları ve altyapı tesislerinin güvenlik parametrelerinin modernleştirilmesi hızla sürerken, Rusya bu gelişmeler karşısında, Almanya’ya yeni nükleer silah yerleştirildiği takdirde, kendi ülkelerinin de karşı önlemler alacağını ifade etti. Kremlin sözcüsü DmitriyPeskov, “Maalesef, bu adımın uygulanması, Avrupa’daki stratejik dengeyi sarsacaktır.” ifadesini kullandı.

Amerikan Bilim İnsanları Federasyonu (FAS) araştırmacılarından Hans M. Kristensen’in tahminine göre İncirlik’te şu an 50 adet B61 tipi nükleerbomba bulunuyor. Ayrıca, ABD’nin Anti-IŞİD operasyonunda kullanılmak üzere F-16 Amerikan jetleri, İtalya’da bulunan Aviano’dan Türkiye’deki NATO üssüne doğru yer değiştirdi.

ABD’nin bu yeni hamleleri karşısında Rusya’nın ne yapacağı merak konusu olmayı sürdürüyor.