Tribünde şiddet olayı kapatıldı

Kayserispor-Fenerbahçe maçında 5 yaşındaki Berkay Çoban'ı ağlatan amigo Recai Kahraman için kovuşturmaya gerek olmadığı kararı verilerek, tribünde şiddet olayının üstü kapatıldı.

Tribünde şiddet olayı kapatıldı

Kayseri Cumhuriyet Savcılığı 18 Ekim 2015 tarihinde Kadir Has Stadı’nda oynanan Kayserispor- Fenerbahçe maçı sırasında tribünde 5 yaşındaki Berkay Çoban’ı korkutup ağlattığı gerekçesiyle amigo Recai Kahraman hakkında yürütülen soruşturma sonunda ‘Kovuşturmaya gerek olmadığı’ kararı verdi.

Amigo Recai Kahraman, bu karar üzerine kendisiyle ilgili görüntüleri defalarca ekrana getiren yayıncı kuruluş ve kendisine ‘holigan’ yakıştırması yapanlar hakkında hukuki süreç başlatacağını söyledi. Amigo Recai, ilk günden itibaren suçsuz olduğunu, çocuğa değil, tribünde bana bağıran ve küfreden bir grup Fenerbahçe taraftarına tepki gösterdiğini savunurken şöyle dedi:”Yasalar önünde suçsuzluğumun ispatlanmasına son derece sevindim. Kayserispor maçlarına yine girebileceğim. Beni, Türkiye’ye, spor camiasına rezil eden, kişiliğimle oynayan, ölümle tehdite varan mail ve mesaj atanları, bunlara neden olan yayıncı kuruluşu, yargısız infaz yapan televizyon kanalları ve gazeteleri mahkemeye vereceğim.”

Develi İlçesi’nde oturan ve bir fabrikada ustabası olarak çalışan baba Ramazan Çoban, 5 yaşındaki oğlu Berkay ile maça gelmiş, Kayserispor taraftarlarının arasında maç izlerken, Fenerbahçe montlu oğluna, tepkiler üzerine korkup babasına sarılarak ağlamıştı. Yayıncı kuruluş kameraları aracılığı ekrana getirilen bu olayda amigo Recai Kahraman, holigan olarak nitelendirilerek, ölüm tehditleri almıştı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, amigo Recai ile Çoban ailesini Valilik’te buluşturarak özür diletmişti. Bu gelişmelerin ardından minik Berkay, Fenerbahçe kulübü tarafından İstanbul’daki Fenerbahçe-Galatasaray derbisine götürülmüş ve sarı lacivertli oyuncularla birlikte sahaya çıkmıştı.