Suudiler şair Eşref Fayadh’ı idama mahkûm etti

Filistinli şair Ashraf Fayadh, İslam’a olan inancından feragat ettiği gerekçesiyle Suudi Arabistan’da bir mahkeme tarafından idama mahkûm edildi. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Ortadoğu sorumlusu Adam Coogle’ın, ulaştığı dava tutanaklarındaki bilgilere göre Suudi Arabistan mahkemesi dine hakaret ve Müslümanlıktan ayrıldığı gerekçesiyle Filistinli şair Ashraf Fayadh’ı idama mahkûm etti. Ashraf Fayadh, 2013 yılında din polislerince Suudi... View Article

Suudiler şair Eşref Fayadh’ı idama mahkûm etti

Filistinli şair Ashraf Fayadh, İslam’a olan inancından feragat ettiği gerekçesiyle Suudi Arabistan’da bir mahkeme tarafından idama mahkûm edildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Ortadoğu sorumlusu Adam Coogle’ın, ulaştığı dava tutanaklarındaki bilgilere göre Suudi Arabistan mahkemesi dine hakaret ve Müslümanlıktan ayrıldığı gerekçesiyle Filistinli şair Ashraf Fayadh’ı idama mahkûm etti.

Ashraf Fayadh, 2013 yılında din polislerince Suudi Arabistan’ın Abha kentinde iki kez tutuklanmış 2014 yılında yargılanmıştı. Mahkemenin dört yıl hapis ve 800 kırbaç cezası kararına itiraz edilmesi sonrasında karar bozularak geçtiğimiz günlerde Filistinli şaire idam cezası verildi.

Şeriat yasalarıyla yönetilen Suudi Arabistan’da mahkeme üyeleri Vahabiler’den oluşuyor. Mahkeme kararlarının yargıçların keyfi iradesine dayandığı Suudi Arabistan’da beraat ancak Kral Salman’ın kararıyla söz konusu olabiliyor.

Fayadh hakkında verilen idam cezası kararı, bir tanığın kendisini tanrıya, Muhammed’e ve Suudi Arabistan’a küfrettiğini söylediğine ve uzun zaman önce yazmış olduğu bir kitaba dayandırılıyor.