Selefi Türkmenler’den AKP’ye tekbirli tebrik / Video

Suriye’deki selefi Türkmen çeteleri, AKP’nin 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidarla çıkması için tebrik videosu yayınladı.

Selefi Türkmenler’den AKP’ye tekbirli tebrik / Video

AKP’nin 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidarla çıkması Suriye’deki selefi Türkmen çetelerini de sevindirdi. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda CIA’nın ve AKP’nin MİT aracılığıyla silahlandırdığı Türkmenlerden oluşan Sultan Murat Tugayı komutanlarından Fehim İsa, AKP’nin kendilerini her zaman desteklediğini ve AKP’nin seçimleri kazanmasına çok sevindiklerini söylerken konuşmasını tekbirle bitiriyor.

https://youtu.be/sn8RrgIqTuQ

Sultan Murat Tugayı nedir?

Sultan Murat Tugayı komutanı

Fehim İsa, Suriye’de Müslüman Kardeşler’e destek verirken

Sultan Murat Tugayı, Suriye’de halka karşı savaşan selefi çetelerden biri. AKP’nin Türkmen oldukları için desteklemekten çekinmediği grup geçtiğimiz Ağustos ayında Halep’in kuzeyindeki bölgede Nusra Cephesi’nden boşalan yerlere Türkmen kılığında Türk askerleri yerleştirildiği haberleriyle gündeme gelmişti. O dönemde, IŞİD’e karşı mücadele edeceği iddia edilen tugayın Halep’te doğrudan Suriye güçleriyle savaşa girdiği Yakın Doğu Haber yazarı Hasan Sivri tarafından 11 Ağustos tarihli Twitter paylaşımında aktarılmıştı.

Sultan Murat Tugayı bir yandan CIA üzerinden tanksavar TOW silahları alan çeteler arasında yer alırken bir yandan Nusra Cephesi ile birlikte Halep’te oluşturulan Ensar el-Şeria operasyon odasının bir parçası. Ensar el-Şeria aynı zamanda IŞİD’in Libya’daki kolunun da adı.

Suriye'de AKP'nin silahlandırdığı selefi Türkmen çeteleri

Suriye’de AKP’nin silahlandırdığı selefi Türkmen çeteleri

Sultan Murat Tugayı, daha önce de İslami Cephe, Ceyş-ül İslam ve Ahrar uş-Şam gibi selefi çetelerle birlikte Fetih Halep operasyon odasının bir parçasıydı. Ahrar uş Şam da geçmişte IŞİD’le birlikte hareket etmiş ve Türkiye’ye en yakın El Kaide bağlantılı örgüt olarak biliniyor. Ahrar uş Şam ise Türkiye’nin oluşturmak istediği güvenli bölgeye El Nusra’nın aksine tam destek verdiğini açıklamıştı.