Şafak Pavey kontrolünü kaybetti

Şafak Pavey, Cemaat'e yapılan baskın sonrasında kontrolünü kaybederek soğuk savaş nakaratlarına kadar uzandı.

Şafak Pavey kontrolünü kaybetti

CHP milletvekili Şafak Pavey’in, Bugün TV ve Kanaltürk’e yapılan kayyum baskını sonrasında binaya gelerek katıldığı canlı yayında kontrolünü kaybederek Recep Tayyip Erdoğan’ı Sovyetler Birliği’nin önderi Josef Stalin ile kıyasladı.

Kızıl Ordu'nun faşizme karşı zafer fotoğrafı

Kızıl Ordu’nun faşizme karşı zafer fotoğrafı

Pavey, canlı yayında demokrasi nutukları atarken hızını alamayıp “Bu durum hükümetin ne kadar Stalinci olduğunu gösteriyor. Erdoğan’ın tavrı Stalin’e benziyor. Stalinist hükümetle karşı karşıyayız. Diktatörlük az kalır.” diyebildi.

Anayurt Savunması’nda faşizmi yenerek insanlığın en karanlık dönemlerinden birine son veren Sovyet halkının önderliğini yapan Stalin, o yıllarda herkesin ‘Jo Amca’sıydı. Ancak dünya savaşından sonra bir Soğuk Savaş retoriği olarak sosyalizmin yüksek prestijine karşı bir propaganda malzemesi haline getirildi.

Manifesto olarak, bir dönemin suç ortağı olan ancak şimdilerde ayrı düşmüş AKP ve Gülen cemaati kavgasında fazla heyecanlanan Şafak Pavey’in cahil cesaretiyle dil uzattığı Stalin vesilesiyle faşizmi Berlin’de, ininde ezen Kızıl Ordu askerlerini ve Sovyet halkını bir kez daha saygıyla anıyoruz.