Rüşvet iddiaları ile ilgili yeni gelişmeler

Almanya'da 2006 Dünya Kupası ile ilgili rüşvet iddiaları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Rüşvet iddiaları ile ilgili yeni gelişmeler

Almanya Futbol Federasyonu’nda (DFB), Başkan Wolfgang Niersbach’ın görevden istifa etmesine rağmen sular durulmuyor. Tüm Almanya’yı sarsan rüşvet skandalında, geçici DFB Başkanı Rainer Koch, 2006 Dünya Kupası Organize Komitesi Başkanı Franz Beckenbauer’in, eski FIFA Başkan Yardımcısı Jack Warner ile oylama komite üyelerine bazı hizmetlerin sözünü verildiği bir belgeyi imzaladığını söyledi.

Almanya’da düzenlenen Dünya Kupası’ndan dört gün önce imzalanan belgenin doğrudan parasal hizmetler içermediğini, ancak maçlar hakkında anlaşmalar, kıta federasyonunda antrenörlerin desteklenmesi ve Warner’e Dünya Kupası maçları için biletler verilmesi gibi hizmetlerden oluştuğunu söyledi. Ancak anlaşmanın yürürlüğe girdiğine dair herhangi bir bilgi olmadığı da bildirilirken, Beckenbauer’in DFB’de tek başına karar alamadığını ve anlaşmaların DFB başkanlığının onayına tabi olduğu da haber verildi.

Almanya 2006 araştırılıyor

Daha önce Süddeutsche ve Bild gazeteleri, DFB’nin yürüttüğü iç araştırması sırasında 2000 yılında hazırlanan anlaşmanın taslağı bulunduğunu bildirmişti. Ancak Beckenbauer, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Sürecin bir an önce aydınlatılması için Beckenbauer’den ricada bulunan Koch, “Biz 6 milyon 700 bin Euro’nun nerede kaldığı sorusuyla kısıtlamak istemiyoruz, biz Almanya’da düzenlenen 2006 Dünya Kupası’nda nelerin olduğu sorusu üzerinde yoğun bir şekilde çalışmak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Jack Warner, FIFA Etik Kurulu tarafından 29 Eylül’de yaşam boyu futboldan men edilmişti.