Rus uçağının Sina'da düştüğü doğrulandı

219 kişinin bulunduğu Rus yolcu uçağı Sina Yarımadası'nda düştü.

Rus uçağının Sina'da düştüğü doğrulandı

Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden havalanan ve 219 kişiyi taşıyan Rus Kogalymavia havayolları şirketine ait yolcu uçağının Sina Yarımadası’nın merkezinde düştüğü doğrulandı.

Bazı kaynaklar da uçakla yeniden iletişim kurulduğu yönünde paylaşılan bilgiler ise yanlış çıktı. Mısır hava trafiği yetkilisi Ayman el Mukaddam’ın, uçağın Türk hava kontrol yetkilileri ile temas kurduğunu açıkladığı iddia edilmişti.

Guvenlik kuvvetleri kaza alanını inceliyor

Düşen 7K9268 sefer numaralı Airbus uçağı

Düşen 7K9268 sefer numaralı Airbus uçağı

Şarm El Şeyh’den St. Petersburg’a uçan “Kogalımavia” havayolları şirketine ait 7K9268 sefer numaralı Airbus-321 uçağının 6.21’de Mısır’dan havalandığı ve 23 dakika sonra radardan kaybolduğu bildirilmişti. Uçakta 212 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu. Uçağının parçaları Mısır’da bulunan Sina Yarımadası’nın merkezinde bulundu.

Mısır güvenlik kuvvetlerinin olay yerini incelemeye aldığı ve Sina’nın kuzeyinde bulunan El Ariş kentinden 45 ambulansın gönderildiği belirtildi. Flightradar 24 sitesinin aktardığına göre, dakikada 1.800 metre hızla düşen uçak 18 yıldır kullanımdaydı.

RİA Novosti’nin haberine göre, ismi belirtilmeyen bir kaynak pilotun irtibatın sağlanamadığı uçağın kalkışının ardından teknik arıza olduğunu bildirdiğini ve bu nedenle rotasının değiştirilerek Kahire Havalimanı’na iniş izni istediğini belirtti.

Uçakta vurulma izi yok

Bu arada uçağın Sina Yarımadası üzerinde düşmesi akıllara Ukrayna’da düşürülen Malezya Havayolları’nın MH17 sefer numaralı uçağını ve bölgede etkin olan İslamcı örgütleri getirdi. Ancak RİA Novosti’nin aktardığına göre Mısır güvenlik yetkililerini kaynak gösteren Mısır medyasında uçakta vurulma izinin olmadığı belirtildi.

Mısır’da ‘Sina Vilayeti’ adıyla IŞİD’in kolu olarak faaliyet gösteren Ensar Beyt’ül Makdis örgütünün, Muhammed Mursi’nin cumhurbaşkanlığından devrilmesinden sonra arttırdığı saldırılarında şimdiye kadar yüzlerce asker ve polis hayatını kaybetmişti.