Premier Lig'in unutulmayan başlangıçları

Bleacher Report muhabirlerinden Joe Gallagher, Jürgen Klopp’un Liverpool’a gelişi ile hareketli günler yaşayan Premier Lig’in en iyi 5 başlangıcını kaleme aldı. 1- Alex Ferguson(Manchester United) – 8 Kasım 1986, Oxford United 2 – Manchester United 0 Tamam, bu tam olarak bir Premier League maçı olmayabilir, o dönem Preamier League henüz ortalıkta yoktu ama Premier League tarihinin en donanımlı... View Article

Premier Lig'in unutulmayan başlangıçları

Bleacher Report muhabirlerinden Joe Gallagher, Jürgen Klopp’un Liverpool’a gelişi ile hareketli günler yaşayan Premier Lig’in en iyi 5 başlangıcını kaleme aldı.

1- Alex Ferguson(Manchester United) – 8 Kasım 1986, Oxford United 2 – Manchester United 0

Tamam, bu tam olarak bir Premier League maçı olmayabilir, o dönem Preamier League henüz ortalıkta yoktu ama Premier League tarihinin en donanımlı teknik adamı Fergie’nin bu listeye dahil edilmemesi saçma olurdu. O dönem henüz Sir olmaktan uzakta olan Alex Ferguson’un takımın başındaki ilk maçı, kulüp tarihinin sembol olmuş anlarından biri. 2-0’lık Oxford yenilgisi, 38 kupayla sonlanacak olan 26 yıllık muhteşem hikayenin başlangıcıydı.

2- David Moyes(Everton) – 16 Mart 2002, Everton 2 – Fulham 1

Observer için yazan Paul Wilson, David Moyes Everton’ın başına geçtikten sonra şunları söylemişti: ”Bu tarihi hatırlayın, 16 Mart 2002, çünkü o güzel günler Goodison Park’a geri geliyor.”İskoç teknik adam santradan bir dakika sonra David Unsworth’un, 15 dakika dolmadan da Duncan Ferguson’un attığı gollerden sonra işlerin kolay yürüyeceğini düşünmüş olabilir. Ancak Gravesen’in kırmızı kartı ve sonrasında gelen Fulham golü hayatı bir hayli zor hale getirdi Everton için. Moyes görevdeki ilk sezonunda Merseyside ekibini ligde tutmayı başardı ve 11 yıl boyunca ligin en saygı duyulan teknik adamlarından biri oldu, 2013/14 sezonunda Manchester United’la bir şeyler yaşayana kadar tabii ki.

3- Claudio Ranieri(Chelsea) – 23 Eylül 2000, Manchester United 3 – Chelsea 3

Leicester City’nin teknik adamı Ranieri’nin, Chelsea’nin başındaki ilk maçı olabilecek en zorlusuydu belki de: Old Trafford’da bir Manchester United maçı. İtalyan teknik adamın ekibi son şampiyona karşı Hasselbaink’in muhteşem volesiyle 1-0 öne geçse de sonrasında Scholes, Sheringham ve Beckham’ın golleriyle Alex Ferguson’un ekibi rahat bir galibiyete doğru yürüyordu. Ancak sonrasında nasıl olduysa Tore Andre Flo’nun iki golüyle beraber Ranieri Stamfod Bridge’e bir puanla dönüyordu.

4- Slaven Bilic(West Ham) – 9 Ağustos 2015, Arsenal 0 – West Ham 2

Arsenal bir hafta önce Charity Shield maçında Chelsea’den kupayı aldıktan sonra nihayet yeniden şampiyonluk hayalleri kurmaya başlamıştı. Sıra Bilic’in West Ham’ına karşı sezonun ilk pazar gününde karşılaşacakları maç vardı ama bir şeyler tam istedikleri gibi gitmemişti. West Ham’ın bu maçta aldığı galibiyet kadar Bilic’in ora sahada ”cool çocuk” diye tanımladığı 16 yaşındaki Reece Oxford’un Arsenal’in yıldızlarla dolu orta sahasını zora sokması da hatırlanacak.

5- Brendan Rodgers(Liverpool) – 18 Ağustos 2012, West Bromwich 3 – Liverpool 0

Klopp’un görevi devraldığı Rodgers, Liverpool kariyerine berbat bir başlangıç yapmıştı. İlk maçında West Brom’dan üç yemesi ve ilk altı lig maçında galibiyet alamaması daha ilk günden itibaren Rodgers’ın işini baskıyla sürdürmesine sebep oldu. Zoltan Gera’nın ilk yarıdaki harika füzesini Odemwingie ve Lukaku’nun golleri takip etti ve güneşli ağustos gününde Rodgers’ın tepesine kara bulutlar doluştu. Klopp, Tottenham’a karşı bunları yaşamamak için duacı olacak.