Bu ölümlerin sorumlusu kim?

28 yaşındaki Milli Judocu Gökhan Sarı'nın ani ölümü ve artan sporcu ölümleri akla, bu ölümlerin sorumlusunun kim olduğu sorusunu getirdi.

Bu ölümlerin sorumlusu kim?

Her geçen gün artan sporcu ölümlerine bir yenisi daha eklendi; Antalya’da yaşayan 28 yaşındaki Milli judocu Gökhan Sarı geçirdiği kalp krizi nedeni ile hayatını kaybetti.Son olimpiyatlarda üçüncü olarak, devlet sporcusu unvanını elde eden Gökhan Sarı, sağlık problemleri nedeniyle ulusal takım kampından çıkarılmıştı. Sağlık problemleri bilindiği halde, milli bir sporcunun sosyal güvencesinin olmaması, sporda yaşanan sömürünün boyutlarını gözler önüne sermiş oldu.

Sarı’nın genç yaşta kalp krizi nedeni ile hayatını kaybetmesi, akıllara diğer meslektaşlarını getirdi. Ekvador’lu futbolcu Christian Benitez’in ölümünün ardından Sporcu sağlığı uzmanı ve Kardiyolog Prof.Dr. Erdem Kaşıkçıoğlu konu ile ilgili şu değerlendirmelerde bulunmuştu;”Şikayeti olan sporcu şanslı. Çünkü şikayetin olması, en önemli habercilerden biri. Ama sporcunun şikayetini, başarıya odaklanmış sistemde antrenör genelde, sporcunun antremanlardan kaçtığı şeklinde, mücadele etmediği, bıkkın olduğu şeklinde yorumlayabiliyor. Bazen de sporcu, şikayeti olduğu halde, ki sporcu da hedefe, başarıya odaklı sistemin sistemin aslında kölesidir, şikayetlerini saklama yoluna gidiyor. Çünkü sporcuların bir çoğu yaptığı müsabakaya göre ücretlendirmeye tabi oluyor”