Modigliani'nin tablosu kredi kartıyla alınmış

Günümüzde, özellikle resim sanatı piyasası kara para aklamak için çok çekici bir alan ve bunu anlamak için de finans konusunda uzman olmak gerekmiyor.Dünyadaki kapitalist mali iklim bu tür beyaz yakalı suçlar için mükemmel bir zemin hazırlıyor. Zaman zaman gazetelerde ya da medya da böyle haberlere sıkça rastlamaya başladık. Ünlü ressam Amedeo Modigliani’nin ‘Uzanmış Kadın’ isimli... View Article

Modigliani'nin tablosu kredi kartıyla alınmış

Günümüzde, özellikle resim sanatı piyasası kara para aklamak için çok çekici bir alan ve bunu anlamak için de finans konusunda uzman olmak gerekmiyor.Dünyadaki kapitalist mali iklim bu tür beyaz yakalı suçlar için mükemmel bir zemin hazırlıyor. Zaman zaman gazetelerde ya da medya da böyle haberlere sıkça rastlamaya başladık.

Ünlü ressam Amedeo Modigliani’nin ‘Uzanmış Kadın’ isimli tablosu geçtiğimiz günlerde 170 milyon dolara satılarak dünyanın en pahalıya satılan ikinci tablosu olmuştu. Tabloya sahip olan sanatseverin satın almayı kredi kartı ile yaptığı ortaya çıktı.

Daha önce de sanat için yaptığı harcamalarda aynı yöntemi kullanan Çinli milyarder Liu Yiqian 170,4 milyon dolarlık ödemeyi kredi kartı ile 12 ay taksite bölerek yaptı. Çinli milyarderin eşi, daha önceki satın almalarında da kredi kartı ile ödeme yaptıklarını ve ödemeler neticesinde ücretsiz uçak bileti kazandıklarını belirtti.

Çinli milyarderin kredi kartını veren şirketten yapılan açıklamada kişilerin yüksek meblağları ödeyebileceklerinin garantisi olduğu sürece yüksek ödemeler yapabildikleri belirtildi.