Kendi paranızmış gibi davranabilirsiniz

A Milli Futbol Takımı'na ödenecek ek prim, akıllara 2010 yılında Recep Tayyip Erdoğan'ın A Milli Basketbol Takımı'na 'kendi parasıymış gibi' dağıttığı primleri getirdi.

Kendi paranızmış gibi davranabilirsiniz

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde, Ankara Barosu’na bağlı avukatlardan Sedat Vural, 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanan A Milli Takım’a ödenecek 350 bin avro ek primle ilgili anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesi ile Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açmıştı. Açılan dava spor kamuoyunda geniş yankı bulurken, akıllara benzer bir davayı getirerek yeni bir tartışma açtı.

Hatırlanacağı üzere, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olan Basketbol A Milli Takımı’na, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takım ve teknik heyete ödenen 28 Milyon TL’lik prim büyük tartışma yaratmıştı. Erdoğan gelen tepkiler üzerine önce primleri ‘kendi cebinden’ verdiğini iddia etmiş, ardından örtülü ödenek tarafından karşılandığı söylenmişti.Konunun yargıya taşınmasının ardından primlerin bir kamu kuruluşu olan Spor Toto Teşkilat Müdürlüğü tarafından karşılandığı duyurulmuş, geçtiğimiz Nisan ayında ise teftiş kurulu primlerle ilgili raporunu hazırlamış ve dağıtımda usulsüzlük olduğunu belirtip ‘paranın geri verilmesini’ istemişti. A Milli Futbol Takımı’na dağıtılacak ek primler ve yarattığı tartışma nedeni ile şimdi gözler 2010 yılında halkın cebinden çıkan paralar ile dağıtılan primlerin ‘geri verilip verilmeyeceğine’ çevrildi.