KCK hangi adımı atacak?

KCK ateşkes ilan etmeye mi hazırlanıyor?

KCK hangi adımı atacak?

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Besê Hozat, Özgür Gündem gazetesindeki köşesinde, “Özgürlük Hareketi, HDP’nin 1 Kasım’daki büyük zaferine daha fazla katkı sunmak için  tekrardan tarihi bir tutum takınarak AKP’nin tüm  iğrenç planlarını bir kez daha boşa çıkaracak ve gereken hesabı soracaktır” diye yazdı.

Hozat’ın bu yazısı önümüzdeki günlerde KCK tarafından atılacak adım üzerine tartışmaları da beraberinde getirdi. Yazar Celal Başlangıç, T24’te kaleme aldığı yazısında, Hozat bu yazısını ilişkin edindiği bilgiler çerçevesinde KCK’nin 11 Ekim 2015 Pazar günü ‘çatışmasızlık kararını’ açıklayacağını belirtirken, “PKK, 1 Kasım’a kadar sürecek bir ‘tek taraflı çatışmasızlık süreci’ ilanına hazırlanıyor” şeklinde yorumladı.

Başlangıç, KCK’nin “seçime 15 gün kala, bir çatışmasızlık süreci başlatarak, savunma odaklı bir konuma geçerek, özellikle bölgede sandık güvenliğinin  olmadığına ilişkin tezi boşa çıkartma”yı hedeflediğini yazdı.

Öte yandan KCK’den 1 Kasım öncesi HDP’nin zaferi için tarihi bir adım geleceği mesajı üzerine HDP İmralı heyeti üyesi ve Grup Başkanvekili İdris Baluken, KCK tarafından ateşkes ilanı olarak yorumlanan açıklamaları memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, KCK’nin bir ateşkes kararı alması durumunda AKP’nin seçim sürecinde yapacağı ciddi provokasyonların da boşa düşeceğini söyledi.