Kaymakamdan avukatlara talimat skandalı

Antalya'nın Serik ilçesinde gerçekleştirilecek G-20 liderler zirvesi için hazırlıklar başladı. Yerli ve yabancı çok sayıda protestocunun olacağı öngörüsüyle, 100'üncü Yıl Spor Salonu, 9-18 Kasım tarihleri arasında gözaltına alınacaklar için kullanılacak.

Kaymakamdan avukatlara talimat skandalı

Antalya’nın Serik ilçesinde gerçekleştirilecek G-20 liderler zirvesi için hazırlıklar başladı. Yerli ve yabancı çok sayıda protestocunun olacağı öngörüsüyle, 100’üncü Yıl Spor Salonu, 9-18 Kasım tarihleri arasında gözaltına alınacaklar için kullanılacak.

Bu hazırlıklar kapsamında Serik Kaymakamlığı’nca Antalya Barosu Serik İlçe Temsilciliğine gönderilen bir yazı ise hukukçuların tepkisini çekti. Yazıda, 9-18 Kasım tarihleri arasında olası protestolara karşı çok sayıda gözaltı yapılacağının, bu gözaltılar için Barodan 24 saat hazır halde ve yeterli sayıda avukat bulundurulması talimatı verilmek istendi.

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, bu talimat verme çabasına tepki gösterip Serik Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiği yazılı yanıtta, avukatların gözaltı merkezinde hazır bulundurulmasının meslek ilkelerine ve savunma bağımsızlığına aykırılık teşkil ettiğini söyledi.

Baro Başkanı Bacanlı, ilçe emniyet müdürlüklerince CMK atamalarında kullanılan ve baronun web sayfasında bulunan Baro Net sisteminden avukat talep edilmesi halinde söz konusu görevlendirmenin yapılacağı ve konuya ilişkin avukatlara da gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını kaydetti.

Protestolar esasında gözaltına alınacaklar için spor salonları hazırlanırken diğer yandan, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Uğurlu, Obama için güçlendirilmiş mermer ve kurşungeçirmez camlar kullanılan iki özel villa hazırlandığını söyledi.