"Kalp çok, yürek yok"

Spor yazarı Bilgin Gökberk, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından yazdığı yazdığı yazıda, yandaş spor kamuoyuna olan öfkesini dile getirdi.

Spor yazarı Bilgin Gökberk, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından yazdığı yazdığı yazıda, yandaş spor kamuoyuna olan öfkesini dile getirdi.Gökberk, Cumhuriyet Gazetesi’nde geçtiğimiz günlerde “Kalp çok, yürek yok” başlığı ile yayımlanan yazısında şu ifadelere yer verdi;

“Fenerbahçe stadında başbakan protesto edildiğinde “seyirciye yakışmadı başbakan bunu haketmedi” diyen Rıdvan’ın Davutoğlu’nun misafiri Çipras hem de başbakanın yanında ıslıklanırken, Fransa’da ölenler yuhalanırken, milli maç milli rezalet olurken tek kelime etmemesini…

Sık sık “işimiz futbol sahada kalalım” diyen yorumcunun işine geldiğinde ya da “gir” dendiğinde siyasetin dibine kadar nasıl girdiğini… Unutmadık.

2020 olimpiyatlarına talip olduğunda sloganı ‘bridge together’ olan, doğu ile batı, avrupa ile asya, kültürler ile inançlar arasında köprüler kurmayı vaat eden bu zihniyet’in kendi ülkesindeki din’i aynı dil’i ayrı 2 yüzde 50 arasında köprü kurmaya hâlâ teşebbüs bile etmemesini.. Unutmadık.

Ve de…

Final ve referandum aynı güne denk gelince (12 eylül)…

Milli takım kampını ziyaret eden Başbakana “12 eylülde inşallah çifte zafer olacak” diyen Akp’nin Turgay Demirel’ini..

Başbakandan 28 milyonu yalvar yakar kapıp Turgay’a getiren Hido’nun Ceo’luğunu…

28 milyonu kafasına göre paylaştıran Turgay’ın hangi kritere göre dağıttığını hâlâ açıklamamasını…

Unutmadık.

Doping yapan Japon harakiri yaparken….

Akp’nin eski spor bakanı “dopinge sıfır tolerans” derken…

Akp’nin A takımı’nda olan dopingciyi ceo yapanları…

Ve bütün bunlar olurken sesini çıkarmayan yağdanlık medyayı da…

Unutmadık.”