Irak’tan ABD’nin restine cevap

Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim El Zameli, Moskova ve Bağdat'ın Suriye'den Irak'a kaçan IŞİD militanlarına hava operasyonu düzenlenmesi konusunda anlaştığını açıkladı.

Irak’tan ABD’nin restine cevap

Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Hakim El Zameli, Moskova ve Bağdat’ın Suriye’den Irak’a kaçan IŞİD militanlarına hava operasyonu düzenlenmesi konusunda anlaştığını açıkladı.

23 Ekim Cuma günü yayınlanan açıklamada Zameli Irak, Suriye ve Rusya arasındaki ortak veri merkezinin henüz kuruluş aşamasında olmasına rağmen, Beiji’deki çatışmayı durduracak bilgiyi sağladığını ve Suriye’nin IŞİD’li teröristlerin konumlarına dair önemli bilgiler paylaştığını söyledi. Hakim El Zameli “Irak, ortak veri merkezinin kuruluşuna öncülük eden Rusya ile, Suriye’den Irak’a kaçan IŞİD militanlarını vurması konusunda anlaştı.” diyerek bu hamlenin ikmal hatlarını keseceği için IŞİD’i zayıflatacağını belirtti.

Geçtiğimiz Salı günü ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford Irak Başbakanı Haider al-Abadi ve Savunma Bakanı Khaled al-Obeidi’le bir görüşme yapmış ve “Rusların Irak’ta operasyon yürütmesi durumunda bizim operasyon yönetmemiz mümkün değil” sözleriyle Irak’a Rusya ile işbirliği konusunda rest çekmiş.