İKD'den köle pazarına suç duyurusu

Manifesto'nun haberi üzerine, İlerici Kadınlar Derneği Kuruluş Komitesi Gaziantep üyesi Sibel Altıntaş İŞİD’in Gaziantep'te kurduğu köle pazarına suç duyurusunda bulundu

İKD'den köle pazarına suç duyurusu

Manifesto‘nun yayınladığı “Gaziantep’te IŞİD’in kadın köle pazarı” haberi üzerine, İlerici Kadınlar Derneği Kuruluş Komitesi Gaziantep üyesi Sibel Altıntaş İŞİD’in Gaziantep’te kurduğu köle pazarına suç duyurusunda bulundu.

unnamedGaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede özellikle Ezidi kadınlarını bu yolla köle olarak satan suçlular doğrudan İŞİD üyeleri olarak gösterildi. Dilekçede basına yansıyan ve görüntüler ile ispatlanan eylemin, insanlığa karşı suç oluşturduğu ve aynı zamanda insan ticareti, eziyet ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarının işlendiği belirtilerek faillerin yakalanması ve cezalandırılması talebinde bulunuldu.

Yıllardır, Gaziantepte kadın ve insan hakları savunuculuğu yapan Sibel Altındaş aynı zamanda dilekçesinde, İŞİD’in bugüne kadar yaptıklarının göz önünde bulundurularak bu suçu da işlemiş olacağının şüphe götürmediğini vurguladı.

Manifesto‘ya konuşan Altıntaş, “Bu bir insanlık görevidir. Gaziantep İŞİD yuvası olmuştur ve bu yuvada hayatları karartmaya devam etmektedir. Antep’te İŞİD’in hücre evler silah deposudur ve gizlemeye dahi gerek duymamaktalar. İŞİD hala AKP tarafından böyle böyle kollanmaktadır. İKD kuruluşunda görev alan kadınlar olarak bu habere kayıtsız kalmadık. Hukuk yolu sadece bir adım. Umarım yargı bu suç duyurusunu ciddiye alır. Ülkemizdeki yargının durumunu görünce pek de umutlu değilim. Ancak bu örneklerin ülkemizde tamamen son bulması için kadınların gericiliğe, eşitsizliğe ve sömürüye karşı siyasi bir mücadeleyi yükseltmesi gerekiyor.” dedi.

“İŞİD ve cümle gericilikle davamız var…”

İlerici Kadınlar Derneği, Gaziantep’te Ezidi kadınların IŞİD aracılığı ile köle pazarında satılmasına ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunmasından sonra konuya ilişkin bir de açıklama yayınladı. İKD Kurucu Komite imzası ile yayınlanan “İŞİD ve cümle gericilikle davamız var…” başlıklı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

IŞİD sadece bir katliam örgütü olmadığını bir kez daha göstermiştir.

Dün yerel ve ulusal basına çıkan Gaziantep’te Ezidi kadınların İŞİD tarafından açık arttırma yolu ile “satışa” çıkarılması gericiliğin insanlık düşmanı suçlarına bir yenisini daha eklemiştir.

Yıllar önce komşu ülkemiz Suriye’yi kana bulayan, ellerindeki kanı tüm dünyaya sıçratan bu örgüt, hücreleştiği her yerde her türlü hukuk ve insanlık dışı ticaretin de başına geçmiş bulunmaktadır. Gaziantep’te ortaya çıkan köle pazarı ise insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.

İlerici Kadınlar Derneği Kurucu Komite Antep temsilcisi Sibel Altıntaş eliyle verdiğimiz dilekçe ile IŞİD üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunduk ve suçluların bulunup cezalandırılmasını istedik. Verdiğimiz dilekçesin takipçisi olacağız.

Ancak biz İlerici Kadınlar Derneği’ni yeniden kurmak için yola çıkanlar olarak gericilik ve emperyalizmle mücadeleyi sadece Türkiye’deki yargı sistemine elbette ki bırakmayacağız. Bu ülkenin ilerici kadınları olarak emperyalizme, sömürüye ve gericiliğe karşı siyasi mücadelemizi daha da güçlendireceğiz.

Bu tarihsel davayı biz kazanacağız…