"Gençlere yarış atı gibi davranılıyor"

Liverpool Menajeri Jürgen Klopp genç oyuncusu Jordan Rossiter'ın İngiltere 19 Yaş Altı Milli Takımı’nda sakatlanmasına büyük tepki gösterdi. Klopp, genç oyunculara yarış atı gibi davranıldığını söyledi.

Futbolun piyasalaşması ile birlikte, genç futbolcuların fiziki sınırlarını bu kadar zorlamasına ve adeta birer makineye dönüştürülmeye çalışılmasına bir tepki de Liverpool Menajeri Jürgen Kloop’tan geldi.Henüz 18 yaşındaki Liverpool’lu oyuncu Jordan Rossiter İngiltere 19 Yaş Altı Milli Takımı ile 6 gün içinde 3 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçına çıkınca sakatlandı.Rossiter’in sakatlığı menajer Jürgen Klopp’un büyük tepkisini çekti.18 yaşındaki bir oyuncunun sadece 6 gün içinde 3 maçta 90 dakika oynadığına hiç şahit olmadığını söyleyen Klopp konu ile ilgili şunları kaydetti; “Bu gençler geleceğimiz, ancak onlara yarış atı gibi davranıyoruz.” Rossiter’in sakatlığı ile ilgili kiminle konuşacağını bilmediğini söyleyen Klopp, “ancak hesap soracak birini mutlaka bulacağım,çünkü bu durumu anlayışla karşılamam mümkün değil” diye konuştu.

“Sporcular çağın gladyatörleri”

Geçtiğimiz senelerde İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü tarafından düzenlenen Sporcu Sağlığı Paneli’nde bir sunum yapan Spor Hekimi Prof. Dr. Erdam Kaşıkçıoğlu, futbolcuların artan antrenman temposu ve maç yoğunluğuna ilişkin şunları kaydetmişti; ” Sporcular çağın gladyatörleri.Artık ölümü göze alarak, spor yapıyorlar. Eskiden haftada bir maç olurdu. Şimdi maçlar ve yoğun antrenman programları nedeniyle, futbolcuların riski artıyor. Kalp duyarlı hale geliyor. Sağlık kontrolleri yeterli yapılmıyor. Sporcular, sezon öncesi sağlık kontrolünde yoğun bir aktivite içinde değil. Daha sonra yoğun tempoya giriyor”

İtalya Serie B’de oynanan Livorno-Pescara mücadelesinin 31. dakikasında Livornolu Piermario Morosini ‘nin kalbi durmuş, doktorlar tarafından acil müdahale edilen ve saha içerisinde kalp masajı yapılan oyuncu takım arkadaşlarının gözyaşları eşliğinde hastaneye kaldırılmış, ve hayatını kaybetmişti.Morosini’nin yere yığılmasının ardından Pescara Stadı’na girmeye çalışan ambulansın, giriş yolunun hemen önüne parkeden araçlar yüzünden geciktiği ortaya çıkmış, ambulans stada ancak itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu girebilmişti. Morosini daha fazla kar isteyen futbol sektörünün en genç kurbanlarından biriydi.