FIFA'da skandal bitmiyor

FIFA yolsuzluk operasyonu kapsamında 3 Aralık’ta gözaltına alınan başkan yardımcılarından Juan Angel Napout’un, ABD’ye iade edildiği açıklandı. İsviçre Adalet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İsviçre’de gözaltında bulunan FIFA Başkan Yardımcısı ve Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) Başkanı Juan Angel Napout, bugün ABD’ye iade edildi.” denildi. Napout’un, Zürih’te ABD polisine teslim edildiği ve New York’a uçakla hareket... View Article

FIFA'da skandal bitmiyor

FIFA yolsuzluk operasyonu kapsamında 3 Aralık’ta gözaltına alınan başkan yardımcılarından Juan Angel Napout’un, ABD’ye iade edildiği açıklandı.

İsviçre Adalet Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “İsviçre’de gözaltında bulunan FIFA Başkan Yardımcısı ve Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) Başkanı Juan Angel Napout, bugün ABD’ye iade edildi.” denildi. Napout’un, Zürih’te ABD polisine teslim edildiği ve New York’a uçakla hareket ettiği ifade edildi.

ABD’nin talebi üzerine Zürih’te gözaltına alınan Napout, Latin Amerika’daki futbol turnuvalarında, pazarlama haklarının satışında milyonlarca dolar rüşvet almakla suçlanıyor.

FIFA İcra Kurulu toplantısı için Zürih’te bulunan başkan yardımcıları Napout ve Alfredo Hawit, milyonlarca dolar rüşvet aldıkları iddiasıyla İsviçre emniyeti tarafından 3 Aralık’ta gözaltına alınmış ve iki yetkilinin ABD’ye iade edileceği bildirilmişti.

Gözaltına alındıktan sonra Napout, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu’ndaki (CONMEBOL) başkanlık görevinden de istifa etmişti. FIFA Etik Kurulu da gözaltına alınan Alfredo Hawit ve Napout’a 90 gün futboldan men cezası vermişti.

FIFA’daki yolsuzluk operasyonu kapsamında 27 Mayıs 2015’te Zürih’te 7 FIFA yetkisi gözaltına alınmıştı. Gözaltındaki yetkililerden Jeffrey Webb ve Jose Maria Marin, ABD’ye iade edilirken, iadeye itiraz eden Eugenio Figueredo, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas ve Rafael Esquivel’in yargı süreci devam ediyor.