El Clasico'yu sarsan şike iddiası

Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak 'El-Clasico' öncesi maçın yardımcı hakeminden İspanya'yı sarsan bir şike iddiası ortaya atıldı.

El Clasico'yu sarsan şike iddiası

İspanya La Liga’da Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak olan ‘El Clasico’ öncesinde ortaya atılan şike iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İspanya Futbol Federasyonu tarafından resmi olarak açıklanmasa da ‘El Clasico’yu yönetecek hakemlerin atandığı öğrenilirken, maçta düdük çalacak olan yardımcı hakemlerden biri dev mücadelede Real Madrid lehine kararlar vermesi için tehdit edildiğini söyledi. Baskı gördüğü için isminin açıklanmasını istemeyen hakemin, şikayette bulunduğu öğrenildi.

İlk olarak İspanya’nın l’esportiu Gazetesi’nin ortaya çıkardığı bu iddia, Mundo Deportivo ve Diario Sport gibi gazetelerde de manşetlere taşındı.Kendisini tehdit eden kişinin hakem komitesi üyesi Jose Angel Jimenez Munoz Morales olduğunu söyleyen hakemin iddiası üzerine soruşturma başlatılırken, Jose Angel Jimenez ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ”İddialar sanki romanlardan fırlamış gibi. Ancak oldukça saçma ve hayal ürünü” ifadelerini kullandı.