Ekim ayında 25 kadın daha öldürüldü!

Türkiye'de gericilikle paralel olarak her geçen gün biraz daha artan, kadına karşı şiddet ve tecavüz olaylarında Ekim ayı verileri açıklandı.

Ekim ayında 25 kadın daha öldürüldü!

Türkiye’de gericilikle paralel olarak her geçen gün biraz daha artan, kadına karşı şiddet ve tecavüz olaylarında Ekim ayı verileri açıklandı.

Ekim ayında öldürülen kadınlarÇiçek Tahaoğlu’nun derlediği habere göre;
Ekim ayı içerisinde 25 kadın öldürüldü; 15 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edildi; 5 kadın ve kız çocuğuna zorla fuhuş yaptırıldı; 29 kadını yaralandı; 6 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulunuldu.

Cinayet olaylarının gerekçelerinin başında ise gene kadının boşanmayı talep etmesi, reddedilen evlilik teklifleri geldi. Üçünün failinin bulunamadığı, ikisinin ise intihar şüphesi taşıdığı yirmi beş kadın cinayeti vakasında üç kişinin daha önce koruma talep ettiği öğrenildi. %59’unun kocalar tarafından işlendiği cinayetlerden sonra katillerin üçü intihar etti, biri intihara teşebbüs etti, üçü ise kolluk kuvvetlerine teslim oldu.

Cinayetlerin yaşandığı iller şöyle; Afyon, Ankara (2), Antalya, Antep (4), Ardahan (2), Artvin, Aydın, Bolu, Edirne, Eskişehir, Giresun, İstanbul (3), İzmir, Kırıkkale, Kocaeli (2), Mersin ve Zonguldak.

Kadın cinayetleri 2015 rakamlarıTecavüz rakamları ise Eylül ayına göre gözle gürülür şekilde arttı. Eylül ayında yedi kadın ve kız çocuğuna tecavüz olayı yaşanırken Ekim’de bu sayı onbeşe çıktı. Ayrıca beş kadın ve kız çocuğu da fuhuşa zorlandı. Tecavüze uğrayanlardan biri zihinsel engelli,  yüzde 20’si ise Türkiye yurttaşı değil. Olayların yüzde 54’ü kadınların tanıdığı kişiler tarafından gerçekleştirildi ve olay sonrasında tecavüzcülerin yüzde 64’ü yakalandı. Fuhuşa zorlanan beş kadının yaşları ise 16 – 23 aralığında.

Tecavüzlerin yaşandığı iller Antep, Bolu, Edirne, Elazığ, İstanbul (3), İzmir, Kayseri, Kocaeli (2), Konya, Samsun (2) ve Tekirdağ.

Yaralama olaylarında da ekim ayında artış görülürken, şiddetin gerekçesi gene ağırlıklı olarak boşanmak istemek ve barışma taleplerini reddetmek oldu. Şiddete maruz kalan 29 kadından %55’i ölüme sebebiyet verebilecek yöntemlerle şiddete maruz kaldı. Ağır yaralı olan kadınlardan ikisi kendilerini yaralayan kişiler için uzaklaştırma kararı olan kadınlardı.

Yaralamaların yaşandığı iller şöyle;  Adana (6), Aksaray (2), Antalya (2), Antep, Aydın, Erzurum, Isparta, İstanbul, İzmir (3), Kocaeli (2), Konya (3), Mersin, Nevşehir, Sakarya (2) ve Uşak (2).

Ekim ayında toplam 80 erkek şiddeti, cinayet, cinayete teşebbüs, taciz, cinsel şiddet, tecavüz ve yaralama vakası basına yansıdı.

Tüm kadına yönelik şiddet haberlerinin yüzde 27,5’i Marmara, yüzde 19’u Akdeniz, yüzde 15’i İç Anadolu, yüzde 15’i Ege, yüzde 10’u Karadeniz, yüzde 7,5’i Güneydoğu Anadolu, yüzde 6’sı ise Doğu Anadolu’dan geldi.

Güneydoğu Anadolu’dan medyaya yansıyan şiddet olaylarının tamamı, yani tüm Türkiye’de yaşanan şiddet olaylarının yüzde 7,5’i Antep’te gerçekleşti.