VİDEO | Dronlar, dronlara karşı

Teröre karşı polis-robotlar!

VİDEO | Dronlar, dronlara karşı

Dron, aslında uzaktan kumanda edilebilen robotlara verilen genel isim. Son zamanlarda, özellikle uçabilen modelleri, çok farklı amaçlarla kullanılıyor. Gerek uçuş sürelerindeki artış, gerekse üzerlerine monte edilebilen giroskop, HD kamera, hatta silah gibi ek apartlar sayesinde, robotik teknoloji insanlığa hizmet ediyor.

Tabii bu teknoloji, bazen insansız hava araçları yoluyla masumların katledilmesi için kullanılırken, bazen de su havzalarındaki değişimlerin denetlenmesi, tarımsal alanların izlenmesi ve nesli tükenmekte olan koruma altındaki hayvan sürülerinin kontrolü gibi olumlu amaçlar için de kullanılabiliyor.

Dronlar yaygınlaşmaya ve suç amacıyla da kullanılmaya başladıkça, dronlara karşı alınan önlemler de artıyor. Gizlilik ve güvenlik alanında tehdit unsuru olabilen dronlarla baş etmek isteyen Tokyo polisi, avcı dronlar kullanmaya başladığını açıkladı.

BBC’nin haberine göre Tokyo’da önemli devlet adamlarının bulunduğu binalara yaklaşan dronlar için ilk önce uyarı yapılacak ve cihazın bu bölgede uçurulmaması gerektiği belirtilecek. Eğer bu uyarıya rağmen dron uçuşuna devam ederse bu sefer polis dronlar olaya dahil olacak. Alt tarafında bir ağ taşıyan bu dronlar, tehlike arz eden dronu zorla yakalayacak. Geçtiğimiz nisan ayında radyoaktif bir madde taşıyan dron, başbakanlık ofisinin çatısına iniş yapmış ve büyük bir paniğe neden olmuştu.

Kaynak: BBC, Fizikist