Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi serbest bırakıldı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol uygulanması koşuluyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi serbest bırakıldı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi çıkarıldığı Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı. Elçi hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol uygulanmasına karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programına katılan Tahir Elçi, PKK için “terör örgütü değildir” demiş ve bunun üzerine yürütülen kampanyanın sonucunda hakkında soruşturma açılmıştı.

Soruşturmanın açılmasıyla birlikte Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yakalama kararı çıkartılmıştı. Yakalama kararının verilmesi üzerine Diyarbakır Barosu Başkanı dün makamında çalışırken gözaltına alınmış ve İstanbul’a getirilmişti.

Henüz savcılık tarafından hiçbir işlem yapılmadığı halde sulh ceza hakimliği tarafından yurt içinde saklandığı, tüm aramalara rağmen kendisine ulaşılamadığı ve tebligat yapılamayacağı gerekçeleriyle verilen yakalama kararı hukukçuların tepkisini çekmişti.

12 Eylül’den AKP’ye

12 Eylül Darbesi’nden bugüne kadar Türkiye’de sadece iki baro başkanı cezaevine girdi. 12 Eylül Darbesi sonrasında tutuklanan dönemin İstanbul Barosu Başkanı Orhan Adli Apaydın’dan sonra AKP döneminde de geçtiğimiz Şubat ayında Tunceli Barosu Başkanı Uğur Yeşiltepe de hakkında örgüt üyeliği suçlamasıyla verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezasının kesinleşmesiyle hapse girmişti.