Cam işçisi “işyerini terketmiyor”

Mersin’de bulunan ve Şişecam’a ait işletmelerde çalışmakta olan cam işçileri, bugün işyerini terketmeme kararı aldı. Şişecam’ın fabrikadaki muhalif unsurları temizlemek için kriz bahanesiyle 200 işçiyi çıkartma kararı almasının üzerine geçtiğimiz hafta bir uyarı yürüyüşü yapan işçiler, bugün de uyarı eylemi olarak işyerini terketmeme kararı aldı. 8-16 vardiyasında çalışmakta olan işçiler konuya dair Şişecam’ın ve bağlı... View Article

Cam işçisi “işyerini terketmiyor”

Mersin’de bulunan ve Şişecam’a ait işletmelerde çalışmakta olan cam işçileri, bugün işyerini terketmeme kararı aldı. Şişecam’ın fabrikadaki muhalif unsurları temizlemek için kriz bahanesiyle 200 işçiyi çıkartma kararı almasının üzerine geçtiğimiz hafta bir uyarı yürüyüşü yapan işçiler, bugün de uyarı eylemi olarak işyerini terketmeme kararı aldı.

8-16 vardiyasında çalışmakta olan işçiler konuya dair Şişecam’ın ve bağlı oldukları sendikanın genel merkezinin adım atmaması üzerine bugün işyerinden çıkmama kararı alırken, konuyla ilgili Manifesto’nun görüştüğü işçiler “bu eylemin bir başlangıç” olduğunu ifade ettiler. Bir uyarı eylemiyaptıklarını ve eğer talepleri karşılanmazsa Pazartesi günü fabrikayı süresiz bir biçimde terk etmeme kararı alacaklarını belirten işçiler, morallerinin yerinde olduğunu ifade etti.

12193316_10153688613608399_1926243308890477746_nİşçilerin fabrikadaki bekleyişi sürüyor

Diğer fabrikalardan destek mesajı

Şişecam’ın diğer fabrikalarında çalışmakta olan işçiler de Mersin’deki işçilere destek veriyor. Trakya ve Bursa’daki fabrikalarında çalışan işçiler Mersin’deki işçilere destek mesajı verirken, arkadaşlarını yalnız bırakmayacaklarını belirttiler. Eskişehir ve Gebze fabrikalarında çalışan işçiler de Mersin’deki işçilere dayanışma mesajı yolladı.

İşçiler Türk-İş’e bağlı Kristal-İş’in Genel Merkezi’ne tepkili oldukları biliniyor. Yönetimin tavrına haftaiçi boyunca sosyal medya üzerinden sert tepki gösteren işçiler, sendika genel merkezinin de kendilerini oyaladıklarını düşünüyor.

Geçen hafta yaptığımız haberde Şişecam’ın zarar etmediğini, aksine kârlarını bu yıl yüzde 50 arttırdığını ve yeni yatırımlar için hazırda beklediğini ifade etmiştik. İşçiler bu durumdan rahatsızlık duyarken, eylemlerine kararlı bir biçimde devam edeceklerini bildirdiler. Camda Sınıf Tavrı’da konuyla ilgili bir açıklama yayınlarken, işçilerin yanında olduklarını bildirdi.

Fotoğraf arşivdir