Arsene Wenger dopinge savaş açtı

Arsenal menajeri Arsene Wenger doping kullanımına savaş açtı ve bu alandaki mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Arsene Wenger dopinge savaş açtı

Özellikle doping konusunda yazdığı yazılar ile tanınan spor yazarı Richard Moore, Socrates’in ekim sayısında verdiği röportajda doping skandalına ilişkin şunları söylenmişti;”Ragbi yakın zamanda dopingden dolayı sıkıntı yaşayacak bir spor dalı.Hatta bir sonraki büyük doping skandalının ragbi kaynaklı olmasını bekliyorum.Bunun üzerine bir makale yazmayı önerdim ancak çok ilgi gördüğünü söyleyemem.Mesela atletlerde ardı ardına çıkan doping hikayeleri insanları yakalayıp,konuya olan ilgiyi ciddi anlamda arttırabiliyor.Bu ufak bir kartopunun yuvarlanmaya başlayıp koca bir çığa dönüşmesine benziyor.

Spor dünyasını etkisi altına alan doping tartışmalarına Arsenal menajeri Arsene Wenger de katıldı. Fransız çalıştırıcı, futbolda doping kontrolünün yetersiz olduğunu, denetimlerin daha sıkı olması gerektiğini ifade etti.

Wenger’in L’Equipe için verdiği röportajda kullanmış olduğu “30 senelik menajerlik hayatımda birçok kez performans arttırıcı ilaçlar kullanan oyuncular gördüm ancak ben bir kez olsun bir oyuncuma gerek bu tarz gerekse daha basit tanımlanabilecek ve onların performansını arttıracak bir şeyler verilmesine izin vermedim. Bu konudaki hassasiyetimden ötürü kendimle gurur duymama rağmen maalesef ki birçok rakibimizin böyle düşünmediği acı gerçeğinin de farkındayım” ifadesi, İngiltere Futbol Federasyonu ‘nun da dikkatini çekti ve kendisine neden bu şekilde konuştuğu soruldu.

Arsene Wenger ise bu gündeme dair konuşma taleplerini geri çevirmeyeceğini ve Federasyon’a gerekli bilgiler ile taleplerini ileteceğini söyledi. Arsenal menajeri sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Daha derinlemesine ve sağlıklı testler yapmalıyız çünkü mevcut testler oldukça yüzeyseller. Bu problemle mücadele etmemiz ve doping kullanımını alt etmemiz gerek. Bir Şampiyonlar Ligi maçında bile idrar testi için en az 2 saat bekletiliyoruz. Neymiş efendim, sporcunun hemen tuvaleti gelmeyebilirmiş. Çözümü çok basit. Diğer spor dallarında bu sorun çözüldüyse biz futbolda neden çözüme odaklı hareket etmiyoruz?”