Altın Elma Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 15.incisi düzenlenen Frankfurt Türk Film Festivali sona erdi. 35’in üzerinde filmi Almanya’da yaşayan sinemaseverlerle buluşturan festival kapsamında, her sene Alman sinemacılardan oluşan bir jüri tarafından verilen Altın Elma Ödülleri de sahiplerini buldu. Ödül törenine aralarında Vildan Atasever, Barış Kılıç, Başak Sayan, Eyşan Özhim gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı. Frankfurt Başkonsolosu... View Article

Altın Elma Ödülleri  sahiplerini buldu

Bu yıl 15.incisi düzenlenen Frankfurt Türk Film Festivali sona erdi. 35’in üzerinde filmi Almanya’da yaşayan sinemaseverlerle buluşturan festival kapsamında, her sene Alman sinemacılardan oluşan bir jüri tarafından verilen Altın Elma Ödülleri de sahiplerini buldu.

Ödül törenine aralarında Vildan Atasever, Barış Kılıç, Başak Sayan, Eyşan Özhim gibi isimlerin de bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı. Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik’in de katıldığı törenin ardından Palais im Zoo’da bir kapanış partisi düzenlendi.

Bir hafta boyunca Frankfurt ve çevresindeki şehirlerde film gösterimi, paneller, konferanslar, konserler ve sergiler gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapan festival, okullarda ve cezaevlerinde de film gösterimleri gerçekleştirdi.

En iyi film: Nefesim Kesilene Kadar

En iyi yönetmen: Neden Tarkovski Olamıyorum? Murat Düzgünoğlu

En iyi görüntü yönetmeni: Şarkı Söyleyen Kadınlar Florent Herry

En iyi senaryo: Neden Tarkovski Olamıyorum? Murat Düzgünoğlu, Şebnem Vitrinel

En iyi senaryo: Unutursam Fısılda Çağan Irmak

En iyi müzik: Şarkı Söyleyen Kadınlar Arvo Part

En iyi erkek oyuncu: Tansu Biçer

En iyi kadın oyuncu: Esme Madra