AKP’liler korkutarak oy devşirme peşinde

AKP'li kurmaylar 1 Kasım seçimleri yaklaştıkça ilginç açıklamalarını sürdürüyor.

AKP’liler korkutarak oy devşirme peşinde

1 Kasım seçimleri yaklaştıkça AKP’li kurmayların açıklamaları daha da ilginçleşiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van’da miting esnasında kurduğu “beyaz toros” çıkışının ardından bir başka ilginç çıkışı da AKP’li Meclis Başkanı İsmet Yılmaz yaptı. Sivas’ta, dün Tesfiyeciler ve Madeni Sanaatkarlar Esnaf Odası’nın 50.yıl kutlamasında konuşan Yılmaz, “gücümüzü kaybedersek devlet elden gider” dedi.

“Gücümüzü kaybedersek devlet elden gider”

Sivas’ta Tesfiyeciler ve Sanaatkarlar Esnaf Odası’nın kuruluşunun 50.yılı kutlamalarına katılan İsmet Yılmaz, burada seçimlerle ilgili açıklamalar yaptı. 1 Kasım seçimlerine giderken iki kez düşünülmesi gerektiğini savunan Yılmaz şöyle devam etti:

“Gücümüzü paylaştırır ve dağıtırsak, bölersek o zaman kalbimize korku düşer. Kalbimize korku düşerse gücümüzü kaybederiz, gücümüzü kaybedersek devletimiz elden gider, devletimiz elden giderse gidecek başka bir devlet yok.”

Burada ilginç açıklamalarına devam eden Yılmaz, tüm haçlıların, BBC’nin, CNN’nin ve PKK’nin AKP’ye karşı olduğunu iddia ederek Başbakan Davutoğlu’nun izinden gittiğini gösterdi. Bu seçimlerde mutlaka tek başına iktidarın çıkmasını gerektiğini savunan Yılmaz, “ya kendimizden ya da haçlı ittifakından şüphe etmek gerekir” diye konuştu.

İsmet Yılmaz tek değil

İsmet Yılmaz seçimler yaklaştıkça korku yoluna başvuran tek AKP kurmayı değil. Başbakan Davutoğlu’nun Van’da halka seslenirken söylediği “biz gelmezsek, beyaz toroslar gelir” söyleminin ardından neredeyse tüm AKP’li kurmaylar benzer bir yola başvurdu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün bir televizyon programında konuşurken benzer bir tehdidi savurdu. Pazar günü yapılacak seçimlerin önemli olduğunu söyleyen Şimşek, “Türkiye ya 2023 hedefine doğru yürüyecek, ya da 90’ların çatışmalı ve koalisyonlu ortamı geri gelecek” şeklinde konuştu.

AKP’li Mehmet Ali Şahin’de benzer bir düşünceyi savunurken, “Millet seçim değil, geçim derdinde. O yüzden 1 Kasım’dan sonra aynı tablo ortaya çıkarsa yeniden seçim gündemdedir.” diyerek seçimlerin gündemde olduğunu belirtmişti.