Agatha Christie’nin Anısına "Kara Hafta İstanbul"

Dünyanın en ünlü polisiye yazarlarından Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılında onu anmak için  22-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Pera Palace Hotel Jumeirah’ta bir dizi konferans, Türkiye polisiye romanları ve dünya polisiye edebiyatında İstabul’un yeri konulu paneller düzenlenecek. Pera Palace Hotel Jumeirah, polisiye edebiyatın kraliçesi sayılan Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı şerefine 22-24 Ekim tarihlerinde “Kara... View Article

Agatha Christie’nin Anısına

Dünyanın en ünlü polisiye yazarlarından Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılında onu anmak için  22-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Pera Palace Hotel Jumeirah’ta bir dizi konferans, Türkiye polisiye romanları ve dünya polisiye edebiyatında İstabul’un yeri konulu paneller düzenlenecek.

Pera Palace Hotel Jumeirah, polisiye edebiyatın kraliçesi sayılan Agatha Christie’nin doğumunun 125. yılı şerefine 22-24 Ekim tarihlerinde “Kara Hafta İstanbul “etkinliğini düzenliyor. Polisiye edebiyatı etrafında renkli bir şehir kültür aktivitesi olarak düzenlenecek olan etkinlik, dünyaca ünlü polisiye yazarların katılımıyla gerçekleşecek. İstanbul’a gelecek isimlerden biri de Agatha Christie’nin torunu, etkinliğin onur konuğu Matthew Prichard.

Agatha Christie kitaplarını Türkçeleştiren başarılı çevirmen Çiğdem Öztekin’in moderatörlüğünde 23 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da yapılacak olan Agatha Christie – “Suç ve Ceza” başlıklı söyleşide Sevil Atasoy’un yanı sıra Matthew Prichard da konuşmacı olarak yer alacak, Agatha hayranlarının ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

Polisiye edebiyatı konusu etrafında renkli bir şehir kültür aktivitesi olarak gerçekleşecek “Kara Hafta İstanbul” etkinliği kapsamında söyleşi yapacak yazarlar arasında Türkiye’nin en önemli polisiye yazarlarından Ahmet Ümit ve Celil Oker bulunurken, İngiltere’den Alexander McCall Smith, İtalya’dan Roberto Constantini, Amerika’dan Leslie Klinger ile Kolombiya’dan Mario Mendoza Zambrano da katılım gösterecek. Dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü polisiye romanı yazarlarından Agatha Christie, 1926 ve 1932 yılları arasında birçok kez Pera Palace Hotel’de konakladı. En ünlü romanlarından “Orient Ekspress’te Cinayet”i, ziyaretlerinden biri esnasında 411 numaralı odasında yazdığı söylenir. Kayıp günlüğü ve kaldığı odanın esrarı günümüzde bile hala çözülememiştir.

Etkinlik Programı 

23 Ekim Cuma 17.00 – Söyleşi Kadın Dedektifler

Alexander McCall Smith, Esmahan Aykol, Moderatör Ayşe Erbulak

23 Ekim Cuma 19.00 – Söyleşi Agatha Christie “Suç ve Ceza”

Mathew Prichard, Sevil Atasoy, Moderatör Çiğdem Öztekin

24 Ekim Cumartesi 15.00 – Söyleşi Popüler Bir Tür Olarak Polisiye

Osman Aysu, Arne Dahl, Çağatay Yaşmut, Moderatör Metin Celal

24 Ekim Cumartesi 16.00 – Söyleşi Bir Şehir Anlatısı Olarak Polisiye

Celil Oker, Moderatör Adnan Özer

24 Ekim Cumartesi 17.00 – Söyleşi Roman Kahramanı Dedektif

Roberto Constantini, Ahmet Ümit, Moderatör Onur Akhan

2 4 Ekim Cumartesi 18.00 Katil Kim?

Kara Hafta Yazarları Beyoğlu kitapevlerinde kitaplarını imzalıyor