ABD-NATO-Avrupa Birliği ikiyüzlüdür!

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (WTFU,) Avrupa Birliği’nin (AB) 24 Eylül’de yapılan zirvesinde mülteci ve sığınmacılara ilişkin kararlarını sert bir açıklamayla eleştirdi. Açıklamanın tam metni şöyle: Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (WTFU), Suriye ile Ortadoğu’nun, Kuzey Afrika’nın ve Asya’nın diğer ülkelerinden gelen göçmen ve mültecilerle dayanışma duygularını ilan etmektedir. Onların insani koşullar ve haklarına saygı gösterilmesi taleplerini destekliyoruz. Dün... View Article

ABD-NATO-Avrupa Birliği ikiyüzlüdür!

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (WTFU,) Avrupa Birliği’nin (AB) 24 Eylül’de yapılan zirvesinde mülteci ve sığınmacılara ilişkin kararlarını sert bir açıklamayla eleştirdi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (WTFU), Suriye ile Ortadoğu’nun, Kuzey Afrika’nın ve Asya’nın diğer ülkelerinden gelen göçmen ve mültecilerle dayanışma duygularını ilan etmektedir. Onların insani koşullar ve haklarına saygı gösterilmesi taleplerini destekliyoruz.

Dün gerçekleşen Avrupa Birliği zirvesinde kararlaştırılan önlemler, hem AB ülkelerinin sınırlarında sığınmacı ölümlerinin artması hem de Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde iradelerinin aksine tutulan göçmen ve mültecilerin pahalı ve tehlikeli yollar sunan insan kaçakcıları tarafından sömürülmesine yol açması yönünde ciddi tehlikeler barındırmaktadır.

Avrupa Birliği’nin Suriye’deki savaşın bitmesine dönük yaptığı çağrıların yanı sıra göçmenlerin sorunlarına sözümona “anlayış” göstermesine, bizler ancak ikiyüzlülük diyebiliyoruz. ABD, NATO, Avrupa Birliği ve müttefikleri, emperyalistler arasındaki rekabet çerçevesinde Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Asya’daki gelişmeleri hayata geçiriyor, emperyalist işgallere ve müdahalelere girişiyor, zenginlik üreten kaynakları ve ulaşım yollarını denetim altına almak uğruna insanların şimdiki hayatları ve gelecekleriyle ilgili kararları kendilerinin alma hakkını engelliyor, yok sayıyor ve milyonlarca insanı göç etmeye zorluyor. Emperyalistlerin bu politikaları ırkçılığı, neo-faşizmi ve yabancı düşmanlığını üretiyor ve gelişmesini sağlıyor.

Doğdukları ülkelerden başka ülkelere yolculuk etmelerinin yarattığı facianın yanı sıra, Avrupa Birliği de göçmenlerin ve mültecilerin yaşadıkları olumsuz koşulların zeminini hazırlıyor. Yani, tüm çalışanları ilgilendiren işçi haklarının önümüzdeki süreçte gerileyeceği yer olarak, göçmen ve mültecileri, inanılmaz derecede ucuz ve esnek bir işgücü olarak sömürüyor.

Bütün bunların ışığında, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu aşağıdaki çağrıyı yapıyor:

1) Dublin ve Şengen Anlaşmaları, Frontex ve bütün temsil mekanizmaları kaldırılmalıdır.

2) Avrupa Birliği’nin sınırlarda baskı yapılmasına yol açan kararları durdurulmalıdır.

3) Avrupa Birliği’nin, ABD’nin ve NATO’nun emperyalist işgalleri sonlandırılmalıdır.

4) Göçmenler bulundukları yerlerden varmak istedikleri noktalara nakledilmelidir.

5) İnsanların kaçışlarından, kimliklerinin kayda alınmasından, barınmasından, beslenmesinden, tıbbi bakımlarından ve güvenli bir şekilde nakledilmesinden sorumlu personel ve altyapı iyileştirilmelidir.

6) Onurlu bir şekilde karşılanacakları ve misafir edilecekleri merkezler kurulmalıdır.

ULUSLARARASI SENDİKALAR KONFEDERASYONU SEKRETERYASI