66. Berlin Uluslararası Film Festivali’nin Jüri Başkanı Meryl Streep

Almanya’da 11-21 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenecek 66. Uluslararası Berlin Film Festivali’nin (Berlinale) jüri başkanlığına Amerikalı ünlü oyuncu Meryl Streep getirildi. Berlinale’den yapılan açıklamada, 3 Oscar ödüllü oyuncu Meryl Streep’in kariyerinde ilk kez bir film festivalinde jüri başkanlığı yapacağı belirtildi. Berlinale Direktörü Dieter Kosslick, Streep’in çok yaratıcı ve farklı aktrislerden biri olduğunu belirterek, bundan dolayı 2012’de... View Article

66. Berlin Uluslararası Film Festivali’nin Jüri Başkanı Meryl Streep

Almanya’da 11-21 Şubat 2016 tarihlerinde düzenlenecek 66. Uluslararası Berlin Film Festivali’nin (Berlinale) jüri başkanlığına Amerikalı ünlü oyuncu Meryl Streep getirildi.

Berlinale’den yapılan açıklamada, 3 Oscar ödüllü oyuncu Meryl Streep’in kariyerinde ilk kez bir film festivalinde jüri başkanlığı yapacağı belirtildi. Berlinale Direktörü Dieter Kosslick, Streep’in çok yaratıcı ve farklı aktrislerden biri olduğunu belirterek, bundan dolayı 2012’de düzenlenen Berlin Film Festivali’nde Amerikalı oyuncuya “Onursal Altın Ayı Ödülü” verildiğini hatırlattı. Meryl Streep, jüri başkanlığına getirilmesiyle ilgili “bu onur için müteşekkirim” dedi.

Meryl Streep  40 fazla filmde rol aldı ve dünyanın en yetenekli ve çok yönlü oyuncularından biri olarak kabul ediliyor. 66. Uluslararası Berlin Film Festivali, 11-21 Şubat 2016 tarihinde düzenlenecek. Çok sayıda oyunculuk ödülü bulunan 66 yaşındaki Meryl Streep, jüri başkanlığına seçilmesinin ardından sosyal medyada gündem oldu.

1971 yılında The Playboy of Seville isimli oyun ile başladığı kariyerinde rol aldığı ilk sinema filmi 1977 yapımı Julia olan Oscar’lı oyuncu Meryl Streep, modern zamanların en yetenekli ve saygıdeğer oyuncularından biri olarak kabul ediliyor.

1951 yılından beri düzenlenen Berlin Uluslararası Film Festivali (Berlinale olarak da bilinir) Venedik, Cannes festivalleri ile birlikte Avrupa’nın önde gelen film festivallerinden biri olarak görülüyor ve her yıl Şubat ayında gerçekleştiriliyor.